عمل بینی و ورزش پس از آن
عمل بینی و ورزش پس از آن
عمل بینی و ورزش پس از آن : افرادی که جراحی زیبایی بینی انجام داده اند تا مدتی باید از فعالیت در زیر نور آفتاب خودداری کنند تا روند بهبود بیماری کند نشود. همچنین استفاده از ضد آفتاب نیز الزامی می باشد.
در زیر به صورت جزئی در مورد عمل بینی و ورزش پس از آن می پردازیم.
عمل بینی و ورزش پس از آن چگونه انجام می شود
هفته اول بعد از عمل بینی
هرگونه فعالیت ورزشی ممنوع می باشد. چرا که با فعالیت بدنی و حتی پیاده روی تند فشار خون افزایش می یابد و افزایش فشار خون در خونریزی و شکل گیری بینی موثر است.
البته گاها جراح بینی برای جلوگیری از لخته بستن خون بیمار به او پیاده روی ملایم را توصیه می کنند.
از ورزش هایی که برای انجام آن ها نیاز به خم شدن باشد نیز باید پرهیز کنید.
اگر بیمار در هفته اول اجسام با وزن بالای 5 کیلوگرم را بلند کنند (مثل کودکان) ممکن است بخیه های بینی پاره شوند و دچار خون ریزی شود.
هفت روز دوم بعد از عمل بینی
در این مدت تمرینات قلبی عروقی باید محدود شود. انجام تمرینات و حرکاتی که در آنها سر باید پایین قرار گیرد یا افراد بر روی سر قرار گیرند باید پرهیز کرد.
در این مدت بیمار می تواند وزنه بزند اما باید تعداد دفعات و جرم وزنه ها یک چهارم تمرینات قبل از جراحی بینی باشد.
هفت روز سوم بعد از عمل بینی
در این مدت نیز همچنان باید از پایین آوردن سر اجتناب کرد. از آنجا که بیماران باید مراقب آب ریزش بینی و خون ریزی بینی باشند، ورزش های عروقی و قلبی را با سرعتی معادل نصف حالت قبل از جراحی زیبایی بینی می توانند انجام دهند.
در این هفته بیمار می تواند تمرینات بدن سازی و وزنه زدن را نسبت به هفته قبل دو برابر کند، یعنی به نصف حالت قبل از عمل بینی برسد.
هفت روز چهارم بعد از عمل بینی
در این مدت می توان فعالیت ها و ورزش هایی که نیاز به خم کردن سر دارد را انجام داد، اما باید مراقب بود که مقدار این تمرینات به قدری نباشد که بینی دچار ورم شود.
ورزش های هوازی و قلبی عروقی را می توان به اندازه سه چهارم قبل از عمل جراحی بینی انجام داد. اما در صورت بروز ورم بینی باید سریعا مقدار ورزش را کاهش داد.
برای بدن سازی و وزنه زدن نیز می توان مقدار تمرینات را به سه برابر هفته اول افزایش داد. (یعنی سه چهارم قبل از عمل بینی )
هفت روز پنجم بعد از عمل بینی
ورزش هایی مانند دویدن را می توان به کیفیت قبل از عمل بینی به راحتی انجام داد. تمریناتی مانند یوگا، وزنه زدن و بدن سازی را نیز می توان مانند سابق ادامه داد.
هفت روز ششم و بعد از آن
از آنجا که ورزش کردن جریان خون را افزایش می دهد و جریان خون موجب ورم کردن می شود، پس افراد خود باید بین ورزش کردن و ورم بینی تعادل برقرار کنند که دچار ورم بینی نشوند.
ورزش هایی که در آنها از توپ استفاده می شود و احتمال خوردن توپ به صورت وجود دارد به مدت حداقل 6 ماه ممنوع می باشد.
اگر برای مسابقاتی نیاز به حضور حتمی دارید حتما با جراح بینی خود مشورت کنید و با مشورت بهترین جراح بینی از محافظ و نقاب استفاده کنید.
دکتر سوسن سکوتی
جراح پلاستیک بینی و متخصص گوش و حلق و بینی
( جراحی زیبایی بینی – بهترین جراح بینی )